Inschrijving Transcontinental Race

Door thomasie op maandag 1 december 2014 11:23 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 3.332

Afgelopen zondagavond heb ik te horen gekregen dat ik mee mag doen met de derde editie van de Transcontinental Race die om klokslag 12 uur 's nachts van de vijfentwintigste juli begint. Mijn plan is om een blogje bij te houden over mijn voorbereiding naar de race toe en tijdens de race hier neer te zetten hoe het mij vergaat.

Wat is de Transcontinental Race?

De Transcontinental Race (TCR) komt voort uit de romantische herinneringen van fietswedstrijden van vroeger. Toen coureurs nog avonturiers waren die dagen lang achter elkaar amper sliepen en de hele dag op de fiets zaten.

De TCR is dan ook een epische race van van Vlaanderen tot Istanbul. Er is geen vaste route, er zijn alleen stempelposten waar langsgefietst moet worden. Dit jaar zijn er 4 stempelposten:
  1. Mont Ventoux, de bekende kale berg van de tour de france. Gemiddeld een stijgingspercentage van 7.4% over 21.8km.
  2. Strada dell'Assietta. Dit is in mijn ogen de meest lastige passage, het is 60km lange weg waarvan 40km onverhard die vroeger een verdedigingslijn was, maar tegenwoordig wordt gebruikt om te recreŽren.
  3. Vukovar. Vukovar is een stad in het oosten van KroatiŽ waar veel is gevochten tijdens de onafhankelijkheidsoorlog van 1991 tot 1995. Naar Vukovar fietsen is op zich niet zo moeilijk, alleen moet je ervoor het binnenland van Oost Europa in wat logistiek gezien lastig is.
  4. Mount Lovćen. Deze berg is redelijk onbekend, dat is eigenlijk onterecht hij is 29.6km lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.9%.
Tussen die punten mag dus zelf een route worden gekozen, een route die minimaal ongeveer 4000km zal zijn.
De klok van de race loopt de hele tijd door; pauzes en slaap moet je dus zelf inroosteren. Tenslotte is de race ook bijzonder omdat je jezelf moet ondersteunen, volgwagens zijn dus verboden, en alleen producten en diensten die commercieel verkrijgbaar zijn mogen gebruikt worden tijdens de wedstrijd.

Voor mensen die nog wat meer willen horen over de race is de documentaire Melons, Trucks & Angry Dogs interessant, en die staat gelukkig helemaal op Vimeo.

Volgende: Aerobars gebruiken of juist niet? 12-'14 Aerobars gebruiken of juist niet?

Reacties


Door Tweakers user crowke, maandag 1 december 2014 15:51

Ziet er leuk uit! Hoe wordt zoiets gecontroleerd? Zelfs als je geen auto hebt is de trein snel genomen. Krijg je een GPS-chip ingeplant ofzo?

Door Tweakers user thomasie, maandag 1 december 2014 16:03

Je krijgt een SPOT satelliet tracker mee waarvoor je moet zorgen dat hij connectie kan maken. Die stuurt dan elke 5 minuten je locatie door en als ze denken dat je vals speelt dan wordt je gediskwalificeerd.

Door Tweakers user SeatRider, maandag 1 december 2014 16:11

Auto of trein zijn gelukkig producten of diensten die commercieel verkrijgbaar zijn ;)

Door Tweakers user lennart111, maandag 1 december 2014 18:33

sterkte hier mee!
ik ben benieuwd naar de blogserie hierover.

Door Tweakers user vanaalten, maandag 1 december 2014 19:22

En terug? Toch ook wel met de fiets, hŤ?

Door Tweakers user thomasie, maandag 1 december 2014 21:51

Terug weet ik nog niet helemaal zeker. Op de fiets zou leuk zijn maar is waarschijnlijk qua tijd en geld niet echt haalbaar.

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 1 december 2014 22:11

Hoe lang denk je er over te doen?

Door Tweakers user thomasie, maandag 1 december 2014 22:14

Ik hoop het in tussen de 13 en 14 dagen te halen. Het feest aan het eind is op de vijftiende avond.

De vorige twee keer is trouwens door Kristof Allegaert gewonnen, vorig jaar in minder dan 8 dagen (de route was wel 600km korter). Dus winnen zit er niet in voor mij helaas.

Door Tweakers user Crazy-G, dinsdag 2 december 2014 11:16

Wat voor een fiets gebruik je? Ben zelf van plan om een kleiner traject over een paar weken te doen naar het zuiden van duitsland op een hybrid trekking fiets van een budget merk.

Door Tweakers user SyncMaster, dinsdag 2 december 2014 11:17

Dit is een wielerwedstijd zoals ik ze graag zie: helemaal in je eentje strijden tegen anderen, jezelf en de omstandigheden. Respect dat je daaraan mee doet!

Door Tweakers user charlie7, dinsdag 2 december 2014 11:27

Super tof!

Ik ben zelf met een vriend Nieuw Zeeland door gegaan per fiets.
Kwam nu je blog tegen hier, kende dit helemaal niet.

Zijn nu aan het kijken of 2016 wellicht een optie voor ons is als paar.

Ik ga je blog met heel veel bewondering volgen!

Door Tweakers user thomasie, dinsdag 2 december 2014 12:43

@Crazy-G Mijn huidige fiets is een Merida Ride Lite 90-24, een instap racefiets die gemaakt is voor lange afstanden. Ik hoop, vooral voor de Strada dell'Assietta, nog een fiets te kunnen bemachtigen waar wat dikkere banden in passen: een mooie cyclocross fiets.

@Charlieevs kijk hier eens: https://www.kiwirandonneurs.org.nz/rides. Dit zijn lange afstandstochten die geen race zijn maar ook met een tijdslimiet en in Nieuw Zeeland.

Door Tweakers user charlie7, dinsdag 2 december 2014 15:23

Thomasie;

Ik was aan het backpacken in Nieuw-Zeeland per fiets. Wij zijn inmiddels gewoon weer in Nederland. (helaas). Wel bedankt voor de link!

Door Tweakers user thomasie, dinsdag 2 december 2014 15:27

@Charlieevs,

Sorry ik had het verkeerd gelezen, ik dacht dat jullie nog moesten gaan.

Door Tweakers user Niteowl, woensdag 3 december 2014 10:25

Wat een mooie tocht!
Ik ben benieuwd hoe je je gaat voorbereiden.

Door Tweakers user soepah, maandag 8 december 2014 11:10

Gaaf man, heb op de website van de TCR de blogs van vorige edities doorgelezen, wat een verhalen _/-\o_
Fiets je veel en doe je veel lange afstands tochten?
en heb je een trainings schema om je voor te bereiden?
wat me nog het lastigste lijkt zijn de dagen dat het niet opschiet door slechte omstandigheden (navigatiefoutjes, weer, slecht begaanbare wegen) en dat je dan ook zit met een slaaptekort (aangezien je ws niet meer dan 3 / 5 uur per nacht slaapt en wel enorme inspanning levert.
Hoe bereid je je er in hemelsnaam op voor?
Benieuwd naar je volgende blogs

Door Tweakers user thomasie, maandag 8 december 2014 12:26

@Soepah
Ik fiets wel redelijk veel, deze week begin ik weer met het opbouwen van het trainingsprogramma dus doe ik het nog rustig aan met het doel van 10 uur trainen. Schema heb ik zeker, zal ik ook nog wel een blogje over maken, maar het lijkt heel veel op het schema van Joe Friel en zijn boek "The Cyclist's Training Bible".

Qua werkelijke race voorbereiding heb ik wat lange afstandstochten (zogenaamde brevetten) die ik ga fietsen, met onder andere een brevet van 400km die om 8 uur 's avonds start (Zwolle 22mei) en nog wat andere tochten (rondje om Nederland). Maar de vermoeidheid is eigenlijk niet na te bootsen dus hoop ik met goede voorbereiding zoveel mogelijk problemen een stap voor te zijn.

Door Tweakers user soepah, dinsdag 2 juni 2015 12:27

al wat meer informatie over je trainingsschema of voorbereiding? ben wel benieuwd.. is aardig stil de laatste tijd iig hier...

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier ťťn aanmaken.